Обяд

Вкусна мусака

 Нарязваме на малки кубчета 2-3 тиквички, 1/2 кг. пресни картофи и ги смесваме с една връзка моркови нарязани на кръкчета.

Прибавяме 1/2 от връзка копър и 1/2 от връзка магданоз, нарязани на ситно, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре получената смес с чаша олио и я изспиваме в тавичка. Печем мусаката до розово, след което я заливаме с една чаша и половина прясно мляко, в което сме разбили 3-4 яйца и лъжичка брашно, и отново запичаме.


По желание на мусаката можете да прибавите запръжка от лук с част от необходимото олио.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Крилца по китайски

Необходими продукти:
500 мл соев сос,  45 мл сок от лимон,  10 гр лук на прах,  1 с.л. чесън на прах,  2 дафинови листа, натрошен,  250 мл сок от портокал,  2 кг пилешки крилца, нарязани на парчета

Начин на приготвяне:
Смесете соевия сос, лимоновия сок, лука, чесъна, дафиновите листа, както и портокаловия сок в голема купа. Добавете пилешките крилца и ги разбъркайте , за да се покрият хубаво. Покрийте купатата и охладете в продължение на 8 часа до 2 дни. Загрейте фурната до 175 градуса.  Печете от 45 до 55 минути, като поръсвате с марината на всеки 10 минути.
--------------------------------------------------------------------------------------