Омлет от гъби
Изчистете и измийте гъбите. Нарежете ги на ситно и ги сложете да се задушат с мазнина и малко вода. Като омекнат, запържете ги с 1-2 стръкчета ситно нарязан лук.
Подправете сместа с черен пипер и магданоз.
Отделно изпържете обикновени омлети ( с по 2 яйца на човек).
Върху всеки омлет сложете по 1-2 лъжици от плънката. Прегънете ги на две и ги сервирайте топли.
------------------------------------------------------------------------------------------
Панирани хапки
Начин на приготвяне:
Нарязват се на хапки сиренето и кашкавала. Овалват се в брашно и се слагат във иле хладилника да стегнат за 15 минути, може и във фризер за 5 минути. Разделяте жълтъка от белтъка. Жълтъците разбивате заедно със бирата, след това прибавяте брашното. Отделно се разбиват белтъците и се приавят към сместа. Изваждате нарязаните хапки и ги овалвате в сместа. Пържат се в сгорещено олио.